Într-un interviu recent acordat pentru presa canadiană, bucătarul şi starul TV american admite că mâncarea specifică ţării frunzei de arţar este foarte bună, superioară din multe puncte de vedere şi ar trebui promovata si apreciată corespunzator. Aflată la intersecţia unor culturi foarte diferite (britanică, franceză, germană, ucrainiană,etc), bucătăria canadiană este într-un continuu progres.

„Nu înţeleg de ce Canada nu se bucură de o recunoaştere internaţională, cu atâţia bucătari pricepuţi şi atâtea ingrediente excelente”, spune Bourdain pentru siteul winningfreepress.com. „Mă întreb dacă nu este cumva o problemă de promovare. Am întrebat mai mulţi bucătari şi nici ei nu ştiu de ce lucrurile stau aşa”, continuă Anthony.

Bucătarul este de părere că formarea unei „personalităţi” cât mai vizbile devine o necesitate pentru afirmarea bucătarilor şi a culturilor culinare, mai ales în contextul actual, în care jurnalismul de profil şi emisiunile culinare au prins un avânt considerabil.

Subiectul este atins şi în noua sa lucrare Medium Raw. Scrisă în acelaşi stil uşor acid care i-a adus renumele de „băiat rău” al lumii culinare, volumul este continuarea bestsellerului din 2000, Kitchen Confidential. Materialul nou tratează ultimele schimbări şi tendinţe din ştiinţa culinară, jurnalismul gastronomic şi aspecte din viaţa lui Anthony care au avut loc între timp.

Cristina StănescuInterviurianthony,bourdain,Bucătărie,canada,culinar,gastrnonomie,kitchen confidential,medium rawÎntr-un interviu recent acordat pentru presa canadiană, bucătarul şi starul TV american admite că mâncarea specifică ţării frunzei de arţar este foarte bună, superioară din multe puncte de vedere şi ar trebui promovata si apreciată corespunzator. Aflată la intersecţia unor culturi foarte diferite (britanică, franceză, germană, ucrainiană,etc), bucătăria canadiană...