Weekendul acesta, compania Cotnari a organizat evenimentul de (re)lansare a Frâncuşei. Secul alb 2010 a văzut lumina zilei din paharele mesenilor, pentru prima dată pe anul acesta, în cadrul unei manifestari hibrid, cu invitaţi mondeni, muzică live şi recitări de poezie.

În ciuda vântului taios, sediul cramelor a fost luat cu asalt  de zeci de curioşi  (şi, poate, pe undeva, admiratori ai licorii bahice) care au străbătut kilometri buni pentru a-i saluta debutul anual. Organizatorii i-au răsplătit pe aceştia cu un eveniment la fel de sec ca protagonista Frâncuşă, însă cu siguranţă mai puţin proaspăt. Pe scena primitivă, amplasată în cel mai văratec stil posibil în aer liber, au evoluat, pe rând, Bogdan Ulmu, academicianul Valentin Cotea, Constantin Deleanu, alături de actriţa Erika Moldovan şi celebrul cetăţean caragialesc turmentat, evident, cu Cotnari. Morar şi Buzdugan au jucat rolul de amfitirioni, sub acordurile formaţiei Fără Zahăr.

Felicitările, masa şi dansul au urmat, evident, la un pahar de Frâncuşă, dar nu înainte de dezvelirea fără ceremonial a sticlei-vedetă sculptată în gheaţă, de data aceasta la adăpost de vremea vitregă. Atmosfera s-a încins apoi la un grătar de vită superfiartă şi o poală-n-brâu moldovenească.

Cristina StănescuEvenimenteCotnari,francusa,lansareWeekendul acesta, compania Cotnari a organizat evenimentul de (re)lansare a Frâncuşei. Secul alb 2010 a văzut lumina zilei din paharele mesenilor, pentru prima dată pe anul acesta, în cadrul unei manifestari hibrid, cu invitaţi mondeni, muzică live şi recitări de poezie. În ciuda vântului taios, sediul cramelor a fost luat...