Ingrediente

3 kg peste: biban, dorada, gurnard, file de peste John Dory, biban de mare, 1 file de  merlan, 2 cepe mari, 3 rosii, 4 catei de usturoi, cimbru, frunze de dafin, patrunjel, putin sofran, 1 bucata de coaja de portocala uscata, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita de lichior pastis, cateva felii de pesmet sau crutoane, sare, piper

Preparare

Se eviscereaza si se spala pestele, apoi se taie in bucati mari si se pune intr-un vas cu ulei, ceapa, rosii decojite. Se adauga usturoiul sfaramat, sofran, cimbru, foile de dafin, patrunjelul, coaja de portocala si dupa gust sare si piper. Se amesteca si se lasa timp de jumatate de ora sau chiar o ora, pentru intrepatrunderea aromelor. Intr-o oala mare se pun la fiert 2-3 litri de apa.

Se scot din vas pestii care necesita mai putin timp de gatire, iar peste pestele ramasin vas se toarna apa fiarta pana sunt acoperiti. Se pun apoi pe aragaz, aducandu-se la fierbere la foc mare. Dupa 5 minute de fierbere, se adauga restul de peste, stropit usor cu lichior si se mai lasa la foc 10 minute. Timpul de gatire nu trebuie sa depaseasca 15 minute.

Supa de peste se serveste cu felii de pesmet sau crutoane. Se poate servi si cu cartof taiat felii, gatit in sos de bulion.

Mădălina BejenariuReţeteBucătărie,Fructe de mare,gastronomie,Peste,SupăIngrediente 3 kg peste: biban, dorada, gurnard, file de peste John Dory, biban de mare, 1 file de  merlan, 2 cepe mari, 3 rosii, 4 catei de usturoi, cimbru, frunze de dafin, patrunjel, putin sofran, 1 bucata de coaja de portocala uscata, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita de...