Roșiile sunt cu siguranță legumele preferate ale multor oameni, însă nu tuturor le place sucul de roșii. Unii sunt de părere că stoarcerea roșiilor reduce efectele terapeutice ale substanțelor nutritive.

Beneficiile pentru sănătate oferite de sucul de roșii sunt diverse. Unul din cele mai sănătoase motive pentru a consuma roșii sau suc de roșii este aportul mare de vitamina C. Roșiile sunt bogate în vitamina C, o roșie de mărime medie oferind 23 mg de vitamina C.

Alte vitamine conținute de roșii sunt A, B1, B2, B3, B5, B6 și B12. Vitamina A menține osatura și dentiția bună. Vitamina B conferă sănătate pielii, părului și unghiilor și ajută la îmbunătățirea digestiei.

Consumul de suc de roșii ajută la protejarea împotriva deficiențelor sistemului imunitar și prevenirea bolilor cardiovasculare.

Pentru a obține suc, roșiile trebuie să fie curățate de coajă și să fie scoase semințele. După preferința fiecărui consumator, în sucul de roșii pot fi adăugate diferite condimente, sare, suc de lămâie. Pentru gusturi diferite, sucul de roșii poate fi amestecat cu suc de morcov, mere, lămâie, castravete sau dovleac.

Sucul de roșii este foarte bun pentru digestie și poate suprima foamea, fiind recomandat persoanelor ce urmează diete. Sucul de roșii stimulează metabolismul, putând fi utilizat ca diuretic natural și are proprietăți antimicrobiene.

Sucul de roșii este o sursă bună de fibre, care ajută la descompunerea colesterolului LDL din organism.

Sucul de rosii nu are efecte secundarre, deci nu are contraindicații.

Mădălina BejenariuMozaicRoşii,suc de rosiiRoșiile sunt cu siguranță legumele preferate ale multor oameni, însă nu tuturor le place sucul de roșii. Unii sunt de părere că stoarcerea roșiilor reduce efectele terapeutice ale substanțelor nutritive. Beneficiile pentru sănătate oferite de sucul de roșii sunt diverse. Unul din cele mai sănătoase motive pentru a consuma roșii...