Dyneff, distribuitorul francez de produse petroliere controlat de grupul petrolier Rompetrol, a demarat un proiect pentru transformarea deşeurilor de viţă de vie din marile podgorii din Franţa în combustibil.

“Procedeul există deja, dar nu este răspândit din cauza costurilor, care sunt mai ridicate decât costurile extracţiei pe baza de sfeclă. Însă, în Languedoc, cea mai mare podgorie din Franţa, demersul companiei petroliere, a cărei cifră de afaceri este de 2,2 miliarde de euro, cu o marjă netă mai mică de 1,5%, are sens”, scrie Le Figaro. Potrivit reprezentanţilor Dyneff, proiectul ar urma să fie dezvoltat în următorii 4-5 ani.

Citeste articolul integral pe ZF News…

Răzvan AvramŞtiriBenzină din struguri,Struguri,ulei de struguriDyneff, distribuitorul francez de produse petroliere controlat de grupul petrolier Rompetrol, a demarat un proiect pentru transformarea deşeurilor de viţă de vie din marile podgorii din Franţa în combustibil. 'Procedeul există deja, dar nu este răspândit din cauza costurilor, care sunt mai ridicate decât costurile extracţiei pe baza de sfeclă....