În ultima vreme, pe piață au apărut tot mai multe aplicații pentru telefoanele mobile „inteligente” (smartphones) legate de stilul de viață, informează theiphoneappreview.com, printre care unele și de gastronomie. Aceste aplicaţii utile în bucătărie acoperă totul de la banalul ceas de bucătărie (Kitchen Timer Pro) și tutoriale pentru gătit sushi (Teach Me Sushi), până la cumpărături online și rețete.

Bucătarul Scott Anderson este creatorul funcției „icooklive”, o carte de bucate video, care include tutoriale de gătit atât pentru amatori, cât și pentru experți. Anderson, care a gătit pentru personalități precum familia Beckham și Regina Angliei, susține că acesta este noul pas pentru cărțile de bucate: „Cărțile sunt bune pentru referințe, dar noua generație vrea să fie capabilă  să primească răspunsurile pe loc. Aplicația poartă utilizatorul printr-o gamă întreagă informații utile, de la ingrediente și liste de cumpărături, până la echipamentul necesar și tehnica de gătit. Efectiv, aveți în casă bucătarul vostru personal”. Un alt adept al acestui fel de tehnologie este Jamie Oliver, a cărui aplicație, „Mese în 20 de minute”, include videoclipuri și liste de cumpărături, care sortează ingredientele după raioane.

Tehnologia nu se limitează doar la bucătărie, ci vine și în ajutorul celor cărora le place să mănânce în oraș. Ghidurile de restaurante precum The Michelin Guide și The Good Food Guide, care conțin și aplicații GPS, au mai multe avantaje față de versiunile tipărite. „Marele avantaj este că nu trebuie să iei cartea cu tine, informația fiind mai ușor de accesat. La orice oră, puteți găsi restaurantele de care sunteți aproape, catalogate după mai multe criterii” spune Peter Harden, proprietarul ghidului Harden’s Restaurant Guide.

Nici rezervarea unei mese nu va mai fi la fel. Cei de la Toptable, local britanic, dețin o aplicație gratuită care permite utilizatorilor să-și rezerve o masă din timp în oricare din restaurantele lor, dar și să vadă ofertele și reducerile valabile. Această aplicație, care a fost descărcată, până acum, de 250.000 ori de pe iTunes, include un calculator de bacşişuri, mini recenzii, dar și o funcție care sfătuiește ce vin merge cu meniul ales.

Alexandra HolhoşŞtiriaplicatii,aplicatii GSM,gastronomie pe telefon,ghiduri,GSM,iPhone,iTunes,Jamie Oliver,Peter Harden,Tehnologie,ToptableÎn ultima vreme, pe piață au apărut tot mai multe aplicații pentru telefoanele mobile „inteligente” (smartphones) legate de stilul de viață, informează theiphoneappreview.com, printre care unele și de gastronomie. Aceste aplicaţii utile în bucătărie acoperă totul de la banalul ceas de bucătărie (Kitchen Timer Pro) și tutoriale pentru gătit...