Un nou proiect culinar va fi lansat pe piaţa românească. Acesta constă într-o colecţie de cărţi de bucate interactive, care pot fi accesate de pe calculator sau  telefonul mobil. Iniţiativa lui Radu Popovici (reteteleluiradu.ro) este una din puţinele de acest gen şi aduce o noutate între lucrările de specialitate, prin faptul că  materialele sunt gândite să fie cât se poate de uşor de întrebuinţat.

Astfel, pe lângă reţete şi pozele aferente (din diferitele stadii de execuţie), proiectul sub forma digitala vine cu câteva îmbunătăţiri substanţiale, printre care motor de căutare sau dicţionar în care sunt explicaţi pe înţelesul tuturor termeni culinari. Pentru ingredientele mai puţin accesibile există chiar indicaţii ale autorului prin care orientează cititorii spre condimente mai uşor de procurat, care însă completează la fel de fericit reţeta. Bucătăriile etnice sunt însoţite de descrieri ample, iar pe lângă clasica listă de ingrediente, reţetele sunt asezonate cu sfaturi şi idei pentru  posibile variante sau interpretări. Intresant este faptul că se poate naviga  cu uşurinţă în interiorul publicaţiei online ca într-un site, dar cu aceeaşi uşurinţă se poate printa materialul la orice imprimantă, pentru cei care preferă hârtia.

Pentru început, au fost lansate primele patru volume electronice, care tratează bucătăria chineză şi cea indiană, mâncarea pentru copii şi salatele. „Alegerea bucătăriilor chinezească şi indiană nu a fost întâmplătoare, ele figurând pe locurile 1 şi 3 în sondajul de opinie încheiat în urmă cu câteva zile”, spune Radu pe site-ul său, unde mai adaugă faptul că „publicaţii similare despre bucătăria italiană (locul 2) şi cea thailandeză (locul 4), ca şi una cu reţete din pasăre se află deja într-un stadiu avansat.”

Doritorii pot achiziţiona cărţile interactive online, cu plata prin SMS sau Card, la preţul de 2 Euro +TVA pentru volumul „Salate” şi 4 Euro +TVA pentru celelalte trei, iar pentru fiecare al doilea produs comandat, se aplică o reducere de 50%. Cei interesaţi au posibilitatea să afle mai multe detalii şi chiar să vadă un demo al fiecărei publicaţii accesand linkul de mai jos :

http://condimenteweb.ro/shop

Cristina StănescuŞtiricarti,Condimente,culinare,gastronomie,ingrediente,interactive,popovici,preparate,radu,retete,reteteleluiraduUn nou proiect culinar va fi lansat pe piaţa românească. Acesta constă într-o colecţie de cărţi de bucate interactive, care pot fi accesate de pe calculator sau  telefonul mobil. Iniţiativa lui Radu Popovici (reteteleluiradu.ro) este una din puţinele de acest gen şi aduce o noutate între lucrările de specialitate,...