Ingrediente:

1 file de curcan, 30 gr unt, sare, piper, 1 pahar vin alb, ½ pahar otet alb, 2 cepe tocate, cateva boabe piper negru, 200 gr unt.

Preparare:

Se prajeste fileul de curcan la foc mare, intr-o tigaie impreuna cu 50 gr unt, timp de cateva minute. Cand este bine rumenit pe ambele parti, se da la cuptor timp de 10 minute.

Intre timp se prepara sosul Béarnaise. Se pune intr-o tigaie vinul alb, otetul, ceapa tocata, piper macinat si putina sare si se fierb pana cand scade sosul apoi se lasa sa se raceasca.

Se adauga peste sosul obtinut din vin si ceapa 2 galbenusuri de ou si 150 gr unt taiat cuburi si se fierb in bain-marin amestecand permanent cu un tel.

Se scoate fileul de curcan din cuptor, se feliaza si se asezoneaza cu sos Béarnaise.

Mădălina BejenariuReţeteculinar,gastronomie,mancareIngrediente: 1 file de curcan, 30 gr unt, sare, piper, 1 pahar vin alb, ½ pahar otet alb, 2 cepe tocate, cateva boabe piper negru, 200 gr unt. Preparare: Se prajeste fileul de curcan la foc mare, intr-o tigaie impreuna cu 50 gr unt, timp de cateva minute. Cand este bine rumenit...