Detoxifierea organismului poate fi făcută și cu ajutorul condimentelor, nu doar al fructelor și legumelor. Condimentele sunt 100% naturale și au efecte mai puternice decât orice medicament asupra organismului uman.

Câteva din condimentele cu rol detoxifiant sunt: chimenul, oregano, patrunjelul, semintele de in, coriandrul, usturoiul de primavară, dar și cel uscat.

Chimenul, pe lângă efectul detoxifiant, stimulează digestia, prevenine balonările și calmează durerile de stomac. Chimenul echilibrează flora intestinală și indepărtează halena, datorită conținutului bogat de uleiuri volatile. Chimenul poate fi folosit și la curățirea tenului de coșuri sau pete. Semințele de chimen pot fi consumate sub formă de ceai, pot fi adăugate în diverse salate, sau pot fi consumate fără a fi asociate cu altceva.

Oregano are dublu rol: antioxidant și detoxifiant. Oregano protejează organismul împotriva infecțiilor și a paraziților intestinali.

Pătrunjelul este poate cel mai cunoscut detoxifiant natural, și stimulează buna funcționare a ficatului. Pătrunjelul întărește sistemul imunitar, și are efecte benefice la persoanele convalescente, împotriva oboselii, a stărilor astenice ori de surmenaj fizic sau intelectual.

Semințele de in normalizează nivelul colesterolului din sânge și previn obezitatea. Fibrele din compoziția semințelor de in îmbunătățesc digestia. Semințele de in stimulează producția de colagen.

Coriandrul ajută la eliminarea gazelor intestinale, îndepartează balonările și colicile abdominale și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Coriandrul poate fi consumat sub forma de ceai, înainte de mesele principale.

Usturoiul de primavară, este considerat antibiotic natural. Ca și ceapa, usturoiul conține alicina, substanță cu un puternic efect antibacterian, detoxifiant și expectorant. Usturoiul se numără printre cele mai vechi remedii naturale de prevenire și tratare a bolilor respiratorii. Alicina conținută de usturoi are proprietăți anticoagulante, împiedicând formarea trombozelor.

Piperul are proprietăți digestive, analgezice și poate fi folosit cu succes contra răcelilor. Piperul poate fi folosit și ca antiparazitar intestinal. Pentru tratarea problemelor intestinale, piperul se poate asocia cu succes cu coriandrul, ghimbirul și curcuma.

Sofranul indian, cunoscut și sub denumirea de curcuma, are numeroase beneficii medicale datorită principalului ingredient activ, curcumina. Acest condiment este un antiseptic natural, are rol antibacterian și poate fi folosit în dezinfectarea tăieturilor sau arsurilor. Curcuma este detoxifiant natural al ficatului și contribuie la prevenirea și tratarea bolilor intestinale.

Mădălina BejenariuMozaicCondimente,Sanatate,Sfaturi,TehniciDetoxifierea organismului poate fi făcută și cu ajutorul condimentelor, nu doar al fructelor și legumelor. Condimentele sunt 100% naturale și au efecte mai puternice decât orice medicament asupra organismului uman. Câteva din condimentele cu rol detoxifiant sunt: chimenul, oregano, patrunjelul, semintele de in, coriandrul, usturoiul de primavară, dar și cel...