Ingrediente:

1l lapte, 300gr zahar, 100gr zahar ars, 8 oua, putina sare, vanilie.

Preparare:

Se caramelizeaza 10gr zahar intr-o tigaie, miscandu-se tigaia ca sa se faca uniform, dar fara a se amesteca cu lingura. Cand s-a caramelizat, se glaseaza tigaia de jur imprejur, si se lasa la rece, sa se crape crusta de zahar ars.

Separat, se amesteca intr-un castron zaharul, ouale, si sarea, se adauga laptele si vanilia. Se toarna peste zaharul caramelizat si se da la cuptor, la foc potrivit. Se coace cam o ora, pana se incheaga. Se lasa la racit, apoi se da la frigider.

Se asaza apoi pe un platou, cu sosul de zahar caramelizat imprejur.

Mădălina BejenariuReţetecrema de zahar arsIngrediente: 1l lapte, 300gr zahar, 100gr zahar ars, 8 oua, putina sare, vanilie. Preparare: Se caramelizeaza 10gr zahar intr-o tigaie, miscandu-se tigaia ca sa se faca uniform, dar fara a se amesteca cu lingura. Cand s-a caramelizat, se glaseaza tigaia de jur imprejur, si se lasa la rece, sa se crape crusta...