Ingrediente:

1 kg costite de miel, 1 kg cartofi, 100 gr unt, 4 crengute rozmarin, sare, piper boabe si macinat, 2-3 lingurite ulei de masline, 5-6 catei usturoi, 300 ml vin alb, demidulce

Preparare:

Costitele se spala si se condimenteaza cu sare, piper macinat si se ung cu unt. Se stropesc cu vin, se acopera cu folie si se lasa la rece 1-2 ore.

Cartofii se curata, se spala si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, se stropesc cu ulei de masline, se aranjeaza intr-o tava si se pun in cuptorul preincalzit.

Costitele se aseaza intr-o tava pentru friptura, se presara usturoiul taiat feliute si se toarna deasupra sosul in care s-au marinat. Se da la cuptor tava, la foc mic, si din cand in cand se stropesc costitele cu sosul lasat in tava.

Dupa ce s-au rumenit, se aranjeaza pe un platou, sub forma de coronita, si se servesc cu garnitura de cartofi. Se orneaza cu crengute proaspete de rozmarin.

Mădălina BejenariuReţeteCartofi,MielIngrediente: 1 kg costite de miel, 1 kg cartofi, 100 gr unt, 4 crengute rozmarin, sare, piper boabe si macinat, 2-3 lingurite ulei de masline, 5-6 catei usturoi, 300 ml vin alb, demidulce Preparare: Costitele se spala si se condimenteaza cu sare, piper macinat si se ung cu unt. Se stropesc cu...