Un alt cocktail avand origini cubaneze la începutul secolului al 20 si un alt mister. Cine a baut pentru prima data in istorie primul Daiquirí? A fost un localnic care frecventa o plaja numita Daiquirí in apropiarea orasului Santiago sau a fost o gasca de muncitori americani care lucrau intr-o mina de fier din apropiere? In orice caz, este foarte probabil ca primul Daiquirí a fost facut la inceput cu gheata razuita din blocuri mari, asa cum se obisnuia cu un secol in urma.

In anii 1920 Daiquirí si-a gasit un nou campion in persoana lui Constantin Ribalaigua, barman si mai tarziu proprietarul barului havanez El Floridita, care a îmbunatatit reteta originala prin adăugarea de gheata zdrobita si lichior maraschino.
In Havana aceasta bautura a devenit cunoscuta drept “Daiquiri Floridita”. Desi cocktailuri “Frozen Daiquirí” se gasesc pretutindeni, putand fi preparate in orice bar dotat cu o masina de gheata si o sticla de rom, putine pot rivaliza cu cocktailul Daiquirí servit la “El Floridita” – Havana.

Ingrediente:

  • o ligurita de zahar
  • zeama de la o jumatate de limeta
  • o stopitura de maraschino
  • 50 ml de rom
  • gheata pisata

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele intr-un blender electric

Sursa: forum.humidor.ro

Mădălina BejenariuMozaicCocktailUn alt cocktail avand origini cubaneze la începutul secolului al 20 si un alt mister. Cine a baut pentru prima data in istorie primul Daiquirí? A fost un localnic care frecventa o plaja numita Daiquirí in apropiarea orasului Santiago sau a fost o gasca de muncitori americani care lucrau intr-o...