In perioada 5-12 septembrie, la “portul cultural” Cetate, din judetul Dolj, Mircea Dinescu va organiza prima editie a “Festivalului Degustatorilor de Film si Arta Culinara”, eveniment-premiera, ce aduce arta gastronomica alaturi de cinematografie.

Participatii vor avea posibilitatea sa deguste filme balcanice si preparate culinare specifice. Festivalul nu are caracter competitiv, ci isi propune sa promoveze productiile cinenmatografice balcanice, care au luat un avant semnificativ in ultimii ani, marcat prin premii la Cannes, Berlin, Venetia, Salonic.

“Si fiindca tot se spune ca in Portul Cetate cocosii canta in trei limbi – romaneste, bulgareste si sarbeste – ne-am contaminat si noi de multiculturalitatea galinaceelor si am purces la punerea pietrei de temelie a Festivalului degustatorilor de Film si Arta culinara, sub insemnul Balcanilor”, a declarat Mircea Dinescu, amfitrionul festivalului.

Fiecare zi a festivalului va fi dedicata unei tari. Albania, Bulgaria, Croatia, Grecia, Macedonia, Serbia, Slovenia, Turcia si Romania vor iesi la rampa pentru a vorbi despre culoarea lor locala. Pe langa cei peste 100 de cineasti  si invitati de onoare, care participa la eveniment, sunt asteptati si vizitatori pasionati de gastronomie si film. Evenimentul faciliteaza intalnirea dinte amatori si cunoscatori, incurajand discutii libere despre noi mijloace de promovare a filmelor balcanice.

Cristina StănescuEvenimentearta,balcanic,Bucătărie,Cetate,culinar,Dinescu,festival,film,gastronomie,MirceaIn perioada 5-12 septembrie, la “portul cultural” Cetate, din judetul Dolj, Mircea Dinescu va organiza prima editie a “Festivalului Degustatorilor de Film si Arta Culinara”, eveniment-premiera, ce aduce arta gastronomica alaturi de cinematografie. Participatii vor avea posibilitatea sa deguste filme balcanice si preparate culinare specifice. Festivalul nu are caracter competitiv,...