Creat in perioada renascentista italiana, Amaretto Disaronno este unul din cele mai vechi si cunoscute branduri din lume. Delicios, distinctiv si versatil, Disaronno este gasit in intreaga lume fie simplu, fie cu gheata fie intr-o mare varietate de cocktail-uri.

Amaretto Disaronno este rodul unei traditii inradacinate, avand o istorie veche, inceputa de o familie deosebit de bogata, familia Reina.

Spre sfarsitul secolului XVIII, Domenico Reina a deschis o farmacie in Piazza della Liberta, piata principala a Saronno-ului, unde oamenii se intalneau in mod constant si se opreau la magazine. Domenico Reina a creat reteta originala de Disaronno, incepand sa vanda astfel lichiorul.

Familia Reina a pazit indeaproape formula secreta si continua sa produca Disaronno sub indrumarea lui Augusto Reina, la distileriile din Saronno, Italia.

Chiar si acum, dupa secole, Disaronno este cunoscut ca model de rafinament, stil, romantism si cultura italiana. Popularitatea acestui lichior a crescut enorm, acum fiind cel mai bun lichior italian din lume.

Pe langa aroma inconfundabila, Disaronno este cunoscut in intreaga lume pentru sticla sa distinctiva si eleganta. Flaconul a fost inspirat de perioada in care a fost creat pentru prima data: clasic si elaborat.

De-a lungul anilor, sticla a evoluat treptat, prin diferite faze de proiectare, dezvoltand un aspect exclusivist si stralucitor. Forma originala cilindrica s-a transformat treptat intr-o forma patrata, iar dopul, initial inspirat de sticlele de vin, s-a dezvoltat intr-un adevarat simbol de design.

Mădălina BejenariuMozaicCocktail,disaronno,LichiorCreat in perioada renascentista italiana, Amaretto Disaronno este unul din cele mai vechi si cunoscute branduri din lume. Delicios, distinctiv si versatil, Disaronno este gasit in intreaga lume fie simplu, fie cu gheata fie intr-o mare varietate de cocktail-uri. Amaretto Disaronno este rodul unei traditii inradacinate, avand o istorie veche,...