Domenii-TR-2011Tamaioasa este o varietate de struguri romaneasca folosita pentru producerea de vinuri albe aromate de calitate. Acest soi isi gaseste radacinile in sudul Greciei antice, fiind apreciat de catre toate popoarele aflate in bazinul Marii Mediterane, unde era folosit ca moneda de schimb. In spatiul romanesc, Tamaioasa a ajuns atat prin colonistii greci, cat si prin interventia romanilor.

Tamaioasa Romaneasca este la ea acasa in podgoria Cotnari, de unde vine si vinul pe care vi-l propunem saptamana aceasta: Domenii Tamaioasa Romaneasca 2011 de la Casa de Vinuri Cotnari. Vinul este un alb demisec cu un continut de alcool de 12.5% si o culoare galben-aurie. Gustativ are note de flori albe si miere de albine, cu un gust puternic si o armonie perfecta intre zahar, alcool si aciditate.

Răzvan AvramVinuriCotnari,Tamaioasa Romaneasca,VinTamaioasa este o varietate de struguri romaneasca folosita pentru producerea de vinuri albe aromate de calitate. Acest soi isi gaseste radacinile in sudul Greciei antice, fiind apreciat de catre toate popoarele aflate in bazinul Marii Mediterane, unde era folosit ca moneda de schimb. In spatiul romanesc, Tamaioasa a ajuns...