Crama Basilescu a anuntat la inceputul lunii iunie ca va lansa in aceasta vara mai multe vinuri surpriza, unele dintre ele fiind degustate in premiera la targurile de profil din tara. Primul care deschide aceasta serie este Eclipse Rose 2010 (DOC Dealu Mare, 13,5 % vol. alc., sec), un vin complex, proaspat si elegant, care urmeaza linia care a consacrat numele acestei crame.

Cu toate ca la primul contact vinul, cupaj de Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra, pare mai asezat, el evolueaza foarte bine in pahar, exprimandu-se elegant, puternic si complex. Culoare de foaie de ceapa si arome intense de cirese albe, scortisoara, zahar vanilie, cu subtonuri vegetale. Atacul vine cu senzatii dulci, care sunt inlocuite pe final cu note condimentate, de piper. Aciditate echilibranta si structura clasica, frumoasa.

Eclipse Rose 2010 poate fi achizitionat din magazinele specializate cu preturi cuprinse intre 25 si 30 de lei.

Răzvan AvramVinuriVinCrama Basilescu a anuntat la inceputul lunii iunie ca va lansa in aceasta vara mai multe vinuri surpriza, unele dintre ele fiind degustate in premiera la targurile de profil din tara. Primul care deschide aceasta serie este Eclipse Rose 2010 (DOC Dealu Mare, 13,5 % vol. alc., sec), un...