Valentin Ceafalau, Vinul.Ro

Proaspăt medaliat cu aur la cea de-a doua ediţie a Premiilor de Excelenţă Vinul.Ro, Enira 2006 (14.5% vol. alc., sec, Bessa Valley Winery, Bulgaria) a reuşit performanţa să întreacă vinuri mult mai galonate înscrise în competiţie. Cupaj de Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Petit Verdot, vinul pare uşor excentric la primul contact, aromele de tomate uscate şi lemn din nas avertizând asupra faptului că aveţi în faţaăun vin care necesită o aerare puternică. Chiar şi după ce se deschide, nasul se prezintă uşor sobru datorită aromelor sale de condimente, mirodenii uscate, brusture şi trufe. În schimb, gustul evoluează în altă direcţie, mult mai vioi, mai energic, cu senzaţii dulci-catifelate în atac, evoluând echilibrat către un final amplu, de curmale, cafea şi piele.

Este disponibil în magazinele specializate şi în restaurante la preţuri cuprinse între 61 şi 120 de lei.

Cristina StănescuVinurienira,Vin
Valentin Ceafalau, Vinul.Ro Proaspăt medaliat cu aur la cea de-a doua ediţie a Premiilor de Excelenţă Vinul.Ro, Enira 2006 (14.5% vol. alc., sec, Bessa Valley Winery, Bulgaria) a reuşit performanţa să întreacă vinuri mult mai galonate înscrise în competiţie. Cupaj de Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Petit Verdot, vinul pare uşor...