Ingrediente

2 căni năut (din conservă), 1 cană pesmet, 5 căței de usturoi, 1 legătură pătrunjel tocat, o ceapă roșie tocată, 1 lingură semințe susan, 1 linguriță chimen, 1 linguriță boia de ardei (poate fi dulce sau iute), sare, piper, ulei pentru prăjit

Preparare

Într-un blender se pune năutul, împreună cu usturoiul, ceapa și condimentele, se adaugă puțină apă și se mixează până se obține o textură cremoasă.

După ce s-a obținut pasta, se mută amestecul într-un bol, se adaugă sare și piper după gust și se lasă la rece 30 minute.

Într-o tigaie se pune uleiul la încins. Într-un bol mic se adaugă pesmetul. Din pasta de năut se formează chifteluțe mici, care se trec prin pesmet apoi se prăjesc până devin aurii.

Alături de falafel se poate servi ca garnitura tabouli. Rețeta de tabouli o gasiți aici.

Mădălina BejenariuReţeteculinar,Falafel,gastronomieIngrediente 2 căni năut (din conservă), 1 cană pesmet, 5 căței de usturoi, 1 legătură pătrunjel tocat, o ceapă roșie tocată, 1 lingură semințe susan, 1 linguriță chimen, 1 linguriță boia de ardei (poate fi dulce sau iute), sare, piper, ulei pentru prăjit Preparare Într-un blender se pune năutul, împreună cu usturoiul,...