La sfârşitul lunii noiembrie, bucureştenii au parte de un festin românesc autentic, un targ  unde cei prezenţi pot degusta şi achiziţiona preparate tradiţionale şi obiecte realizate de meşteri populari. Între 26-28 noiembrie, la stadionul Lia Manoliu din Capitală se desfăşoară prima ediţie a Sărbătorii Usturoiului, precizează un comunicat de presă.

Vizitatorii se pot delecta cu diverse produse româneşti, de la pâine făcută în casă, specialităţi din brânză, produse din carne, zacuşti, murături, cozonaci, prăjituri maramureşene de casă,  dulceţuri şi miere. Restaurantul bucureştean “La Mircea Măcelarul”  asigură celor prezenţi mititei, frigărui, cârnăciori la grătar şi pastrame. Participanţii care ţin post au posibilitatea să aleagă dintre specialităţile pregătite  pentru ei,  sarmalele cu ghebe şi saramură de peşte. Vedetele festinului se anunţă dulceaţa de usturoi şi brânza cu cremă şi bucăţi de usturoi.

Pe lângă preparatele tradiţionale, doritorii pot vizita standurile meşterilor olari si ale ţiganilor aurari, care se întrec în obiecte de ceramica, produse de pielărie, haine lucrate manual, bijuterii, icoane, pietre norocoase, cosmetice naturale sau covoare.

În fiecare din cele 3 zile ale festinului, organizatorii donează unei case de copii din sectoarele 2 şi 3 din Capitală câte un butoi de 100 kg de magiun de prune Topoloveni. În plus, aceştia promit multe premii, concursuri şi suprize pentru cei  prezenţi la festin.

Cristina StănescuEvenimenteBranzeturi,Bucuresti,capitala,carne,culinar,olari,targ,traditionalLa sfârşitul lunii noiembrie, bucureştenii au parte de un festin românesc autentic, un targ  unde cei prezenţi pot degusta şi achiziţiona preparate tradiţionale şi obiecte realizate de meşteri populari. Între 26-28 noiembrie, la stadionul Lia Manoliu din Capitală se desfăşoară prima ediţie a Sărbătorii Usturoiului, precizează un comunicat de...