Fetească regală este unul dintre soiurile româneşti relativ noi (identificat prin 1920), însă cu toate acestea se bucură de mare popularitate în rândul consumatorilor români, mai ales că se numără şi printre premiante la capitolul randament la hectar. Nici prea-prea, nici foarte-foarte, soiul reuşeşte să aducă pe piaţă, din  când în când,  vinuri destul de interesante (cam două-trei pe recoltă).

Fetească regală Special Reserve 2009 (demisec, 13% vol alc) a celor de la Halewood se încadrează în această categorie peste medie, aşa cum a arătat o recentă degustare comparativă efectuată de juriul Vinul.Ro pe 21 de vinuri din acest soi. Aromele de intensitate medie trimit către drojdii, ardei verde şi corcoduşe coapte. Zahărul rezidual susţine gustul destul de vioi, însă la un moment dat aciditatea iese din corp, spre final vinul devenind uşor amărui. Tonurile de mere şi condiment, prezente  din belşug în gust, contribuie la caracterul popular al vinului.

Costă aproximativ 13 lei, e de găsit în majoritatea supermarketurilor.

Valentin Ceafalău, Vinul.Ro

Cristina StănescuVinuri2009,Fetească Regală,recomandare,reserve,saptamanal,special,Vin,vinulFetească regală este unul dintre soiurile româneşti relativ noi (identificat prin 1920), însă cu toate acestea se bucură de mare popularitate în rândul consumatorilor români, mai ales că se numără şi printre premiante la capitolul randament la hectar. Nici prea-prea, nici foarte-foarte, soiul reuşeşte să aducă pe piaţă, din ...