Ingrediente: 24 scoici mici, 1 lingură sare de mare grosieră, 4 căni apă, 1/3 cană ulei de măsline, 2 căței de usturoi fin tocați, 1/2 lingură boia de ardei iute, 1 lingură făină, 2 linguri sare, 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat, 1/2 cană vin alb sec, 2 kg file de merluciu tăiat în bucăți, 4 bucăți sparanghel alb.

Preparare: Se curăță scoicile sub jet de apă rece. Într-un castron mare, se adaugă scoicile, sarea grunjoasă și apă cât să acopere și se lasă 45-50 min, apoi se scurg.

Într-o cratiță mare, se combină scoicile cu 4 căni de apă și se aduc la fierbere, apoi se acoperă și se lasă să fiarbă până când se deschid. După ce toate scoicile sunt deschise, se scurg și se păstrează apa în care au fiert. Scoicile care nu s-au deschis se aruncă.

Într-un vas ceramic mare, se adaugă uleiul de măsline, se dă focul la mare, se adaugă usturoiul și boiaua de ardei roșu și se gătesc amestecând des, timp de 1-2 minute. Se presară făina și se amestecă cu o spatulă din lemn. Se adaugă 3 căni din zeama în care au fiert scoicile, sare, pătrunjel tocat și vin. Se scade focul la mediu și se fierb toate ingredientele, amestecând ocazional, până când sosul se îngroașă puțin.

Fileurile de merluciu se presară cu sare și se așază în vasul cu sos, și se gătesc 2-3 minute pe fiecare parte. Se adaugă scoicile, sparanghelul și se amestecă, pentru a nu se lipi. Se gătesc toate timp de 2-3 minute. La final, se presară pătrunjel și se servește imediat.

Mădălina BejenariuReţeteFructe de mare,Peste,scoiciIngrediente: 24 scoici mici, 1 lingură sare de mare grosieră, 4 căni apă, 1/3 cană ulei de măsline, 2 căței de usturoi fin tocați, 1/2 lingură boia de ardei iute, 1 lingură făină, 2 linguri sare, 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat, 1/2 cană vin alb sec, 2 kg file de...