Carnea de miel este una din cele mai bune sortimente de carne pentru sănătatea noastră.

Oaia a fost domesticită în Orientul Mijlociu, cu peste zece mii de ani în urmă, atât pentru carne cât și pentru lână. Aceasta, a fost prezentată ca un simbl al sacrificiului în multe religii. În unele țări, carnea de oaie este un fel tradițional de mâncare pentru masa de Paște.

Obținută de la oi tinere, cu vârsta mai mică de 1 an, carnea de miel servește ca sursă importantă de substanțe nutritive necesare organismului, inclusiv proteine​​, fier, vitamina B12, zinc, seleniu, niacina și este săracă în grăsimi saturate, ceea ce o face benefică pentru sănătate.

Seleniul conținut de carnea de miel este un mineral al cărui deficit poate duce la atacuri de astm.

Fierul este un component integral al hemoglobinei și ajută la formarea celulelor roșii din sânge.

Zincul este necesar pentru buna funcționare a sistemului imunitar.

Vitamina B12 menține sistemul nervos, sprijină formarea celulelor roșii și previne anemia. Această vitamină se găsește în mod natural doar în alimentele de origine animală.

Niacina (vitamina B2) oferă protecție împotriva bolii Alzheimer, menține pielea sănătoasă și încetinește dezvoltarea osteoartritei.

Carnea de miel este de obicei recomandată în dietele mediteraneene și este o sursă semnificativă de omega 3.

Atunci când gătiți carne de miel și vreți să-i oferiți aromă tipic indiană, trebuie să asezonați carnea cu conopidă fiartă și turmenic.

Mădălina BejenariuMozaiccarne,carne de miel,Vitamine
Carnea de miel este una din cele mai bune sortimente de carne pentru sănătatea noastră. Oaia a fost domesticită în Orientul Mijlociu, cu peste zece mii de ani în urmă, atât pentru carne cât și pentru lână. Aceasta, a fost prezentată ca un simbl al sacrificiului în multe religii. În...