Recomandat de Radu Rizea, de la Vinul.ro, vinul acestei săptămâni este un „clasic” care a confirmat an de an calitatea excepţională a terroir-ului din Mehedinţi. La degustarea anuală de Merlot, organizată de juriul Vinul.ro în urmă cu două săptămâni, La Cetate 2008, de la Crama Oprisor, s-a clasat pe locul doi, cu un scor remarcabil de 82 de puncte.

Puternic baricat, se deschide destul de greu, însă evoluează surprinzător, de la tonuri grele  pământos-brusturoase, cu urme de trufă, iod şi lemn uscat, spre nuanţe ceva mai deschise, de gem de căpşuni şi marmeladă, pentru a trece într-o stare intermediară, dominată de fum, vanilie şi tonuri carnale. Complet deschis, trimite spre prune albe, prune afumate, compot de cireşe, dulceaţă de cireşe amare şi struguri proaspăt zdrobiţi. „Pe limbă” surprinde prin supleţe, care vine într-un uşor contrast cu complexitatea aproape extravagantă, în care îşi dispută elegant întâietatea fructele roşii şi fructele uscate. Postgustul este lung, catifelat şi relaxant, cu urme de condiment ascunse sub o haină intens fructuoasă.
La Cetate Merlot este disponibil în retailul general, cu un preţ de aproximativ 32 de lei.

Cristina StănescuVinuri2008,la cetate,Merlot,VinRecomandat de Radu Rizea, de la Vinul.ro, vinul acestei săptămâni este un „clasic” care a confirmat an de an calitatea excepţională a terroir-ului din Mehedinţi. La degustarea anuală de Merlot, organizată de juriul Vinul.ro în urmă cu două săptămâni, La Cetate 2008, de la Crama Oprisor, s-a clasat pe...