În data de 5 noiembrie un nou record a fost stabilit în Mexic: cel mai mare buritto din lume a văzut lumina zilei, după mai mult de 12 ore de muncă, relatează France Press.

Cu o lungime de 2.7 km şi o circumferinţă de 30 cm, buritto-ul gigant a avut nevoie de multe resurse pentru “a prinde viaţă”. “54 de restaurante şi mai mult de 3000 de persoane, printre care bucătari şi studenţi la gastronomie, au ajutat la formarea preparatului”, declară pentru AFP Lorena Hinojosa, preşedinte al National Chamber of Spicy Food Restaurant Industry. Cei care au luat iniţiativa şi-au propus să bată recordul de anul trecut, un buritto cu o lungime de 2 kilometri.

Cea mai mare provocare a fost realizarea unui blat care să acopere aproape toată lungimea plajei Le Paz. În plus, viteza cu care coca se întindea trebuia să rămână constantă, pentru că orice întrerupere ar fi însemnat o ruptură a blatului şi automat descalificarea. Preţ de 1 minut, maşina care producea aluatul a rămas fără gaz, însă situaţia a fost redresată rapid, fără urmări nefaste, citează guinessworldrecords.com.

Din loc în loc, inspectori sanitari au verificat condiţiile de igienă în care se preapară buritto-ul, pentru că acesta a fost servit ulterior la 27.000 de persoane. Produsul uriaş a fost cântărit după mai bine de o zi de muncă, iar greutatea sa record ajunge la 5,799.44 de tone.

Cristina StănescuŞtiriburito,mare,Mexic,recordÎn data de 5 noiembrie un nou record a fost stabilit în Mexic: cel mai mare buritto din lume a văzut lumina zilei, după mai mult de 12 ore de muncă, relatează France Press. Cu o lungime de 2.7 km şi o circumferinţă de 30 cm, buritto-ul gigant a avut...