Ingrediente

2 kg carne de miel, o mână frunze de mentă proaspete, 1 cățel de usturoi, 150 ml ulei de măsline, 250 ml supă de pui, ½ kg cartofi noi, tăiați felii groase, 4 morcovi taiați, 4-5 fire praz tocate, 2 dovlecei tăiați pe lungime, 250 gr fasole verzi sau pastai, 150 gr sparanghel tăiat, sare și piper după gust

Preparare

Se crestează carnea de miel și se asezonează cu sare și piper. Într-un blender se amestecă frunzele de mentă cu usturoi, sare și piper până se omogenizează. Se adaugă ușor ulei de măsline peste amestec apoi se presară peste carnea de miel câte puțin.

Se dă carnea la cuptor pentru jumătate de oră, presărand din când în când ulei deasupra, până când aceasta este suficient gătită.

Când carnea este gata, se scoate pe un platou, se elimină surplusul de grăsime iar sosul rămas se toarnă într-o tigaie mare, împreună cu supa de pui și puțină sare. În această compoziție se adaugă cartofii și se aduc la fierbere. Când cartofii încep să fiarbă se adaugă morcovii și se lasă la foc 5 minute, după care se adaugă restul de legume și se mai lasă să fiarbă câteva minute.

La momentul servirii, se așază legumele pe farfurie, se adaugă carnea de miel deasupra și se presară ulei cu mentă deasupra.

Mădălina BejenariuReţeteculinar,gastronomie,Legume,mancare,Mentă,MielIngrediente 2 kg carne de miel, o mână frunze de mentă proaspete, 1 cățel de usturoi, 150 ml ulei de măsline, 250 ml supă de pui, ½ kg cartofi noi, tăiați felii groase, 4 morcovi taiați, 4-5 fire praz tocate, 2 dovlecei tăiați pe lungime, 250 gr fasole verzi sau...