Bradul lui Moş Magiun, ridicat în incinta Muzeului Ţărănului Roman din Capitala, devine weekendul acesta motivul central al unui eveniment care celebrează sărbătorile de iarnă şi gastronomia tradiţională românească şi italienească.

Vizitatorii au posibilitatea să deguste şi să cumpere produse culinare puse la dispoziţie de mici producători, printre care pastrame, brânzeturi cu chimen, busuioc sau în coajă de brad, cârnaţi si alte preparate din carne de porc, produse italieneşti, pastrame de raţă şi de gâscă, dulceţuri – şi în varianta fără zahăr, miere şi produse apicole, magiun de Topoloveni. În plus, Băcănia Veche şi Asociaţia Valea Asaului şi Mondo di Pasta vor oferi celor prezenţi preparate proaspete, realizate la cuptorul din curtea muzeului.

Cei aflaţi în căutarea cadourilor îşi pot alege din produsele puse la vânzare în cadrul târgului, de la icoane, cosmetice, decoraţiuni, globuri pentru bradul de Crăciun, până la obiecte vestimentare, produse de pielărie, ceramică, jucării.

La finalul evenimentului, bradul şi o serie de produse tradiţionale vor fi donate unei case de copii din Capitală. Doritorii sunt aşteptaţi de vineri până duminică la Muzeul Ţăranului Român, iar intrarea este liberă.

Cristina StănescuEvenimenteBradul lui Moş Magiun, ridicat în incinta Muzeului Ţărănului Roman din Capitala, devine weekendul acesta motivul central al unui eveniment care celebrează sărbătorile de iarnă şi gastronomia tradiţională românească şi italienească. Vizitatorii au posibilitatea să deguste şi să cumpere produse culinare puse la dispoziţie de mici producători, printre care pastrame,...