O rețetă tare simplă și gustoasă, dar care, pe deasupra, poate fi privită și ca un simplu punct de plecare spre foarte multe alte variante. Fiindcă evident că puteți alege combinația de două brânzeturi pe care o preferați (sau pe care o aveți la îndemână), după cum nici pastele nu-i chiar musai să fie penne, cam oricare tip din categoria „scurte și groase” putând fi utilizat cu deplin succes.

Și, ca să intrăm în miezul problemei, pregătiți 500 g penne, 120 g roquefort, 30 g unt, 120 g roșii-cireașă, 8 foi de salvie proaspătă, sare și piper, plus, pentru sos, 1 hașmă (sau 1 ceapă mică), 30 g unt, 100 ml smântână, 140 g cașcaval.

Puneți pastele la fiert, în 5 l de apă cu 5 linguri rase de sare. Cât fierb, faceți sosul: căliți hașma, curățată și tocată, în unt, la foc moale. Înainte de se rumeni stingeți cu smântâna, adăugați cașcavalul ras și amestecați cu telul până când obțineți o cremă omogenă.

Scurgeți pastele, amestecați-le cu sosul, împărțiți totul în 4 farfurii. Presărați roquefort mărunțit și puneți farfuriile sub grill-ul cuptorului, să se topească (nu-i obligatoriu, mai ales dacă-i totu-i fierbinte bine).

Tăiați roșiile în două și căliți-le repede în unt împreună cu frunzele de salvie. Sărați, piperați, repartizați-le în farfurii și serviți imediat.

Marius CristianReţeteBranzeturi,Paste,reteta,RoşiiO rețetă tare simplă și gustoasă, dar care, pe deasupra, poate fi privită și ca un simplu punct de plecare spre foarte multe alte variante. Fiindcă evident că puteți alege combinația de două brânzeturi pe care o preferați (sau pe care o aveți la îndemână), după cum nici pastele...