Ingrediente:

doi pastravi, trei cartofi, doua vinete, doua cepe, doua rosii, doua linguri ulei, 400 ml suc de rosii, sare si piper.

Preparare:

Se aleg doua vinete potrivite, se spala, se curata de coaja si se taie felii groase, si se presoara cu sare. Se spala si se curata bine pestele, se spala din nou, apoi se portioneaza. Se spala si se curata ceapa si cartofii, ceapa se taie julien iar cartofii felii. Se scurg vinetele de sare, se trec printr-un jet de apa rece, apoi se lasa din nou la scurs. Intre timp, se taie rosiile felii.

Se foloseste pentru preparare un vas termorezistent. Se pune in vas putin ulei, apoi se asaza in straturi legumele si pestele, de preferat in urmatoarea ordine: cartofi, vinete,ceapa,  peste, rosii. Se asezoneaza de sare si piper, apoi se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Cand este gata, se poate rade putin cascaval deasupra.

Mădălina BejenariuReţeteLegume,PesteIngrediente: doi pastravi, trei cartofi, doua vinete, doua cepe, doua rosii, doua linguri ulei, 400 ml suc de rosii, sare si piper. Preparare: Se aleg doua vinete potrivite, se spala, se curata de coaja si se taie felii groase, si se presoara cu sare. Se spala si se curata bine pestele, se...