Pina Colada este unul dintre cele mai indragite cocktail-uri fiind printre primele cocktail–uri inventate la mijlocul secolului XX. De-a lungul anilor s-a creat un adevarat fan-club in jurul acestuia, fiind in principal o bautura pentru doamne dar nu numai, ceea ce il face atat de interesant.

Numele cocktail-ului este alcatuit din doi termini: “pina” = ananas si “colada” = incordat, sensul propriu fiind de ananas incordat, ananasul fiind principalul ingredient al retetei. Pina Colada este atat de celebru si de iubit in anumite parti ale lumii, incat a devenit cocktail-ul national in Puerto Rico in 1978.

Pina Colada este in fapt un cocktail foarte simplu fiind alcatuit doar din trei elemente: rom alb/transparent, suc de ananas si crema de nuca de cocos. Odata cu aparitia romului cu aroma de nuca de cocos, a aparut si o schimbare in reteta (rom din nuca de cocos si suc de ananas), dar cea originala este destul de des utlizata.

Ca in cazul majoritatii retetelor celebre, multi oamenii se pretend a fi inventatorii acestei bauturi minunate, dar cea mai plauzibila reteta dateaza din 15 august 1954. Povestea sustine ca unui barman pe nume Ramon “Monchito” Marrero, ce lucra intr-un bar in San Juan, i s-ar fi cerut sa creeze o noua bautura care sa fie o gura de aer proaspat pentru clientii deja plictisiti de toate mixurile vechi. Dupa trei luni de munca asidua, Ramon Marrero a inventat un amestec cremos de culoare galben pe care lumea avea sa il cunoasca si indrageasca sub denumirea de Pina Colada. Aceasta poveste este mai credibila decat altele deoarece atat Pina Colada cat si crema de cocos au fost create tot in 1954.

Exista desigur mai multe povesti despre cum a aparut acest celebru cocktail, una dintre cele mai fictive sustinand ca Pina Colada a fost inventat in 1800 de un pirat pe nume Roberto Cofresi care a creat o bautura pe baza de rom, ananas si nuca de cocos ca un cadou care i-ar stimula echipajul.

Se zice ca lumea nu ar fi recunoscut aceasta bautura ca cea originala a lui Cofresi, deoarece piratul ar fi luat reteta cu el in mormant. Anul 1922 marcheaza prima aparitie in media a unui cocktail pe nume Pina Colada, insa acesta era cu mult diferit fata de cel din prezent. Bautura originala era un amestec de rom, ananas, lime si zahar insa fara cocos, desi era o reteta buna, era departe de ceea ce iubim azi sub aceeasi denumire.

Pina Colada este de obicei un amestec dintre o parte rom, o parte crema de cocos si trei parti suc de ananas servit intr-un pahar GOBLET, HURRICANE sau PINT cu gheata pisata, cel mai des fiind decorat cu o felie de ananas.

Decoratiunile paharului nu sunt foarte importante, ceea ce este important este ca bautura sa fie bine preparata astfel incat de fiecare data cand comandati o Pina Colada sa savurati un cocktail extraordinar.

Sursa: bar-mix.ro

Mădălina BejenariuMozaicAnanas,Cocktail,CocosPina Colada este unul dintre cele mai indragite cocktail-uri fiind printre primele cocktail–uri inventate la mijlocul secolului XX. De-a lungul anilor s-a creat un adevarat fan-club in jurul acestuia, fiind in principal o bautura pentru doamne dar nu numai, ceea ce il face atat de interesant. Numele cocktail-ului este alcatuit...