Oraşul Satu Mare a găzduit între 1-3 octombrie Festivalul Pălincii, în cadrul primei ediţii a Festivalului Internaţional al Pălincii. Vizitatorii au avut posibilitatea să deguste mai multe tipuri de pălincă, de la cea de prune, caise, cireşe, pere până la băuturi preparate din mere, nuci şi plante medicinale.

Ideea organizării evenimentului vine de la cel mai mare producator de pălinca din Satu Mare, Silviu Zetea, care este de părere că “pălinca ar trebui să rămână în conştiinţa românului, ca un semn al ospitaltiităţii tradiţionale”, declară un comunicat de presă.

“’De la instalaţia rudimentară, din pălincile care şi-au salvat farmecul şi savoarea ancestrală şi până la elegantele şi modernele fluxuri tehnologice de producere a pălincii, povestea pălincii este una plină de farmec şi frumuseţe interioară. Atunci când bei un pahar de pălincă din Oaş, de pildă, ai acces nu la un distilat oarecare, ci la esenţa sublimată a spiritului acestor locuri încărcate de o istorie nu de puţine ori terifiantă’, a declarat Felician Pop, autorul cărţii „Povestea Pălincii”, ce va fi lasată în cadrul acestui eveniment.

Festivalul International al Palincii este realizat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, valoarea totală fiind de 943.000 de lei, din care 84.000 este contribuţia Consiliului Judeţean, declara Gheorge Pietrar pentru AGERPRES.

Cristina StănescuEvenimentebautura,festival,palinca,satu mare,traditionalOraşul Satu Mare a găzduit între 1-3 octombrie Festivalul Pălincii, în cadrul primei ediţii a Festivalului Internaţional al Pălincii. Vizitatorii au avut posibilitatea să deguste mai multe tipuri de pălincă, de la cea de prune, caise, cireşe, pere până la băuturi preparate din mere, nuci şi plante medicinale. Ideea organizării...