O friptură excelentă, aromată și foarte simplă, cam asta urmează mai la vale. Plus că se mai face și foarte repede, în mai puțin de-o oră ați și pus-o pe masă, așa că, după umila mea părere, chiar n-aveți niciun motiv să n-o încercați măcar o dată.

Drept pentru care înarmați-vă cu 1 kg de carne de pui, poate și ceva mai mult, 1 lămâie, 1 căpățână de usturoi, ulei, sare, piper și echivalentul a cam 2 legături de verdețuri proaspete (de care vă plac, nu trebuie musai să mă ascultați când vă recomand un amestec de pătrunjel, cimbru și măghiran).

Încălziți cuptorul la 200ºC, spălați și tocați verdeața, radeți coaja lămâii și stoarceți zeama, amestecați bine totul, sărați, piperați și frecați bine puiul cu sosul obținut.

Mai puneți puțin ulei într-un vas care merge la cuptor, puneți bucățile de carne, presărați prin zonă cățeii de usturoi, necurățați, dar spălați, eventual puneți pe-acolo și jumătățile storse și rase de lămâie (că mai au ceva aromă de dat) și cu asta basta, în cuptor cu friptura noastră, unde trebuie să stea până se rumenește frumos (cam 40 de minute, să zicem).

Garnitura cea mai bună zilele astea firește că o constituie cartofii noi, dar desigur că nu-i obligatorie.

Acuma v-ați convins că-i simplă și rapidă? Ei, rămâne atunci să vedeți și cât e de bună!

Marius CristianReţeteCarne de pui,Friptură,Usturoi
O friptură excelentă, aromată și foarte simplă, cam asta urmează mai la vale. Plus că se mai face și foarte repede, în mai puțin de-o oră ați și pus-o pe masă, așa că, după umila mea părere, chiar n-aveți niciun motiv să n-o încercați măcar o dată. Drept pentru care...