Ingrediente

1 pui de marime medie, 50 gr unt, 1 morcov, 2 teline, o ceapa, 1 l supa de pui, sare, cateva boabe de piper, 2 foi de dafin, 2 linguri faina, 2 linguri suc de lamaie, 2 linguri zahar, cateva prune uscate, fara samburi

Preparare

Se spala si se taie puiul, se presara sare peste el. Morcovul si telina se curata si se taie cuburi, iar ceapa se toaca marunt. Intr-o cratita se topeste putin unt si se adauga legumele. Cand acestea sunt suficient sotate se adauga carnea de pui si o treime din supa de legume, impreuna cu mirodeniile si se acopera cratita. Cand ingredientele incep sa fiarba, se reduce intensitatea focului, si se mai lasa pe aragaz la foc mic, amestecand ocazional. Daca este necesar se mai adauga supa de pui, pentru a nu fi sosul prea scazut.

Cand puiul este aproape fiert se adauga prunele uscate, se acopera si se mai lasa la foc mic inca 5 minute. Intr-o tigaie mica se pune restul de unt, se adauga faina se amesteca si se adauga putin cate putin restul de supa, sucul de lamaie si zaharul. Se toarna acest sos peste pui, si se aduce la fierbere si se opreste aragazul.

Mădălina BejenariuReţeteBucătărie,culinar,gastronomie,PuiIngrediente 1 pui de marime medie, 50 gr unt, 1 morcov, 2 teline, o ceapa, 1 l supa de pui, sare, cateva boabe de piper, 2 foi de dafin, 2 linguri faina, 2 linguri suc de lamaie, 2 linguri zahar, cateva prune uscate, fara samburi Preparare Se spala si se taie puiul,...