Luni, 10 octombrie, începând cu ora 18.00, cei care vor trece pragul magazinului Good Point din Iaşi se vor întâlni cu Răzvan Macici, cel mai apreciat enolog român pe plan internaţional, şi cu primele vinuri Wine Soul – Divizia Premium Murfatlar. Poate nu întâmplător, imediat după revenirea în tară, Răzvan Macici a ales să facă prima prezentare de vin la Iaşi – oraş unde şi-a desăvârşit studiile de enologie sub îndrumarea profesorului Valeriu D. Cotea.

Povestea lui Răzvan Macici este una de succes. Fiu al celebrului enolog Mihai Macici, Răzvan a avut şansa ca în 1994 să participe la o campanie de vinificaţie în Africa de Sud. A fost impresionat de frumuseţea acestei ţări, a podgoriilor şi cramelor sud-africane, motiv pentru care a acceptat o ofertă permanentă de muncă. Era perioada în care Africa de Sud, ieşită din regimul de apartheid, căuta să atragă specialişti în diferite domenii, inclusiv viticultură şi vinificaţie. A urcat toate treptele profesionale şi a ajuns “Cellarmaster” sau “şef de cramă” la Nederburg, în podgoria Paarl. Melani, soţia sa, este de origine sud-africană iar familia Macici are acum 3 copii. În prezent atât mama cât şi sora sa s-au mutat în Africa de Sud.

Nederburg este cea mai medaliată cramă din Africa de Sud. Răzvan Macici este cel mai mândru de Medalia de Aur şi Trofeul “Rosemount” pentru “Cel mai bun Shiraz”, câştigate la Londra, în cadrul “The International Wine And Spirit Competition 2007″. Vinul medaliat a fost “Manor House Shiraz 2005”. Trofeul obtinut la cel mai mare concurs de vinuri din lume este echivalent cu titlul de a produce cel mai bun Shiraz din lume.

Răzvan Macici explică prezenţa sa la Murfatlar, în calitate de enolog consultant, ca o întoarcere la origini: “Acum 17 ani am pornit la drum în afara ţării natale, ajungând departe, tocmai în Africa de Sud. A fost un drum în care profesia şi deopotrivă pasiunea mea pentru vinuri mi-au îndrumat paşii. Acum a venit momentul de a da ceva înapoi ţării fără de care nu aş fi devenit cel de acum.”

Descrierile celor 4 vinuri de la Wine Soul – Divizia Premium Murfatlar propuse spre degustare de către enologul Răzvan Macici le puteti găsi pe blogul Slow Food.

Ca de obicei, degustarea este organizată împreună cu revista Vinul.ro. Mai multe informaţii puteţi obtine direct de la magazinul Good Point din Iaşi, telefon 0232-244.423.

Răzvan AvramEvenimenteGood Point,Vin,vinul.roLuni, 10 octombrie, începând cu ora 18.00, cei care vor trece pragul magazinului Good Point din Iaşi se vor întâlni cu Răzvan Macici, cel mai apreciat enolog român pe plan internaţional, şi cu primele vinuri Wine Soul - Divizia Premium Murfatlar. Poate nu întâmplător, imediat după revenirea în tară, Răzvan...