Povestea spune că Australia produce Shiraz atunci când e vorba despre vinuri moderne, vii, vesele și Syrah atunci când se poartă cu vinul după tradiția franceză din Cotes du Rhone.
Acesta este, cu siguranță, un Syrah, ba chiar unul dintre cele care i-ar face pe francezi să privească un pic în pământ, pentru că în categoria sa de preț se ridică binișor peste oferta Lumii Vechi.
Este genul de vin care pică din cer ca un trăznet și te face să te întrebi de ce să dai averi pe chateau-uri, daca tot există așa ceva. Pe de o parte, este genul de vin foarte îngrijit, născut din butuci vechi de până la 100 de ani, cu struguri culeși manual, cu producții foarte mici la hectar și tot ansamblul de practici care conduc, în general, la crearea unui vin mare. Pornește din dulceața de căpșuni zaharisită, cu ceva ulei de migdale, un strop de tente pământoase și ierboase, trece spre fructe roșii mature (cireșe, cireșe negre și vișine), pentru a dezvălui, dupa o vreme, nuanțele clasice ale unui Syrah nobil și elegant, cu o bogăție de condimente care acoperă, parțial, notele de toval și tabac.
Este importat prin Crama Oprișor, de unde pleacă spre piață cu aproximativ 100 de lei. Nu e disponibil în multe locuri, dar, vorba aceea, “good things come to those who know how to wait…”.
Alexandra HolhoşVinuriBalmoral,McLaren Vale,recomandari vinuri,Rosemount Estate,Shiraz,syrah,Vin,vinul.roPovestea spune că Australia produce Shiraz atunci când e vorba despre vinuri moderne, vii, vesele și Syrah atunci când se poartă cu vinul după tradiția franceză din Cotes du Rhone. Acesta este, cu siguranță, un Syrah, ba chiar unul dintre cele care i-ar face pe francezi să privească un pic...