Ingrediente:

2 vinete, 1 cutie ricotta, 5 feliute de prosciutto crudo, 3 linguri parmezan, 1 lingura ulei masline, sare si piper dupa gust, cateva fire de ceapa verde, ulei pentru prajit.

Preparare:

Se spala vinetele, se indeparteaza coditele si se taie felii pe lung de jumatate de centimetru. Se pun feliile de vintete intr-un castron si se sareaza fiecare felie. Se lasa cu sare timp de 30 minute, apoi se spala bine pentru a indeparta cat mai mult sarea si se pun la scurs.

Cand sunt scurse bine, se pun cativa stropi de ulei pe un gratar si se pun vinetele la prajit si pe o parte si pe alta pana devin rumenii.

In timp ce se prajesc vinetele, se pregateste crema cu care se vor umple rulourile. Se pune ricotta intr-un castron, se adauga feliutele de prosciutto crudo taiate foarte marunt, se condimenteaza cu sare, piper si oregano uscat. Se adauga parmezanul si o lingura de ulei de maslne. Se amesteca toate ingredientele pana la obtinerea  unei creme omogene.

Dupa ce am obtinut crema de ricotta si feliile prajite de vinete s-au racit, vom trece la formarea si umplerea rulourilor.
Se ia o felie de vanata, aw pune in ea o lingura de crema de ricotta si se ruleaza de la capatul mai lat al feliei, apoi se leaga ruloul cu un fir de ceapa verde. La servire le stropim cu cateva picaturi de ulei de masline.

Mădălina BejenariuReţeteAperitiv,VineteIngrediente: 2 vinete, 1 cutie ricotta, 5 feliute de prosciutto crudo, 3 linguri parmezan, 1 lingura ulei masline, sare si piper dupa gust, cateva fire de ceapa verde, ulei pentru prajit. Preparare: Se spala vinetele, se indeparteaza coditele si se taie felii pe lung de jumatate de centimetru. Se pun feliile de...