Ingrediente

300 gr orez, 200 gr midii și scoici, 200 gr creveți, 100 gr ton în ulei, câteva măsline verzi, fără sâmburi, 5 roșii cherry, ½ ardei roșu, 2 linguri vin alb, 1 cățel usturoi, pătrunjel, ulei de măsline, sare, piper, sucul unei lămâi

Preparare

Se spală midiile și scoicile și se gătesc într-o tigaie cu câteva linguri de ulei, usturoi, vin alb și patrunjel. Când sunt suficient gătite, se scot cu o spumieră și se pun într-un castron. În uleiul rămas, se gătesc creveții pentru câteva minute, apoi se pun peste scoici. Roșiile se taie felii, măslinele se toacă mărunt iar ardeiul se taie fâșii.

Orezul se fierbe în apă sărată, iar când este aproape fiert se adaugă ardeiul taiat, se mai lasă 2 minute apoi totul se scurge și se pune într-un castron. Peste orez se presară puțin ulei de măsline, apoi se adaugă fructele de mare preparate anterior. După ce compoziția s-a răcit puțin, se adaugă roșiile, tonul bine scurs de ulei, sucul de lămâie, sare și piper.

Se amestecă totul și se servește.

Mădălina BejenariuReţeteFructe de mare,Orez,SalatăIngrediente 300 gr orez, 200 gr midii și scoici, 200 gr creveți, 100 gr ton în ulei, câteva măsline verzi, fără sâmburi, 5 roșii cherry, ½ ardei roșu, 2 linguri vin alb, 1 cățel usturoi, pătrunjel, ulei de măsline, sare, piper, sucul unei lămâi Preparare Se spală midiile și scoicile și se...