Salade NicoiseO reţetă clasică de salată estivală, numai bună pentru zilele toride. Şi e bine de ştiut, mai ales prin bucătăriile unor restaurante, că această salată nu conţine niciodată orez, ci doar crudităţi (ardeii graşi sunt absolut obligatorii), ouă, hamsii (anchois), eventual cartofi, iar uleiul trebuie să fie de măsline. La fel ca oricare dintre reţete celebre, sunt multe variante, dintre care v-o recomandăm pe cea care urmează

Pentru 4 persoane:
300 g castraveţi
4 roşii
2 cartofi
1 salată verde
50 g fileuri de anchois
50 g măsline
1 ardei gras roşu
1 ardei gras verde
4 ouă
1 legătură de arpagic verde

Sosul:
100 ml ulei de măsline, zeama de la 1 lămâie mare, sare, piper, puse toate într-un borcan cu filet şi agitate bine.

Fierbeţi cartofii (necurăţaţi) în apă sărată. Daţi-le jos coaja şi tăiaţi-i cubuleţe. Curăţaţi, spălaţi bine toate legumele şi tăiaţi-le, roşiile sferturi, castraveţii rondele, iar ardeii fâşii subţiri. Scoateţi sâmburii măslinelor şi scurgeţi bine fileurile de anchois. Fierbeţi ouăle tari. Curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-le sferturi. Împărţiţi frunzele de salată pe 4 farfurii, puneţi deasupra ardeii, măslinele, castraveţii, cartofii, peştele, decoraţi cu ouă şi roşii. Presăraţi arpagicul verde tocat mărunt şi turnaţi deasupra sosul. Serviţi imediat.

Marius CristianReţeteAnchois,Ardei graşi,Cartofi,Castraveţi,Măsline,Niçoise,Oua,Roşii,SalatăO reţetă clasică de salată estivală, numai bună pentru zilele toride. Şi e bine de ştiut, mai ales prin bucătăriile unor restaurante, că această salată nu conţine niciodată orez, ci doar crudităţi (ardeii graşi sunt absolut obligatorii), ouă, hamsii (anchois), eventual cartofi, iar uleiul trebuie să fie de măsline....