Ingrediente:

3 scoici (coquiles) Saint-Jacques
1 conopidă
250 g smântână
100 g unt
Sare
Piper
Ulei de trufe
5-6 frunze de Baby spinach (?!)
Fistic

Anthony vine cu o propunere inedită de aperitiv. Lejer, aromat, cu o consistenţă cremoasă punctată discret de textura fermă şi aroma proaspată a scoilor Saint Jacques, piureul de conopidă este o alegere inspirată. Pentru început, conopida se taie în bucheţele mici şi se fierbe în apă cu sare până devine foarte moale. Se adaugă apoi unt şi smântână şi se amestecă cu mixerul până ajunge o pastă omogenă. Anthonny recomanda şi câteva picături de ulei de trufe în compoziţie, care potentează aroma amestecului. Simultan, uleiul de măsline se încinge bine într-o tigaie, pregatindu-se pentru a rumeni scoicile Saint-Jacques. Odată îmbăiate în uleiul încins, scoicile se lasă 1 minut pe fiecare parte, apoi se adaugă peste ele unt şi la final puţin fistic, pentru a completa aroma.  Când se serveşte, piureul de conopidă se ornează cuib şi se asează peste ele cochillile, câteva frunze de spanac şi se toarnă puţin ulei de trufe.

Cristina StănescuReţeteanthony,bonne,bouche,Bucuresti,conopida,coquille,raffaelli,saint-jacques,scoiciIngrediente: 3 scoici (coquiles) Saint-Jacques 1 conopidă 250 g smântână 100 g unt Sare Piper Ulei de trufe 5-6 frunze de Baby spinach (?!) Fistic Anthony vine cu o propunere inedită de aperitiv. Lejer, aromat, cu o consistenţă cremoasă punctată discret de textura fermă şi aroma proaspată a scoilor Saint Jacques, piureul de conopidă este o alegere inspirată. Pentru...