Smochinul este un arbore mic, originar din Asia. Smochinul produce fructe de forma conica, acestea fiind clasificate dupa varietati si anotimpuri: smochine albe, smochine negre, smochine de primavara.

In timpul Renasterii, smochinele erau foarte des recomandate, datorita proprietatilor nutritive. Smochinele uscate sunt cu totul diferite de cele proaspete ca si compozitie.

Smochinele proaspete au un miros dulceag, aroma delicata si patrunzatoare. Smochinele proaspete contin apa, materii azotate, celuloza, maerii extractive.

Smochinele uscate sunt mai hranitoare decat cele proaspete, intrucat substantele pe care le cuprind se gasesc in proportii mai ridicate.

Din smochine se poate prepara otet, dulceata, si chiar prajituri. Smochinele sunt recomandate spre consum fara containdicatii, datorita efectului energetic pe care il au.

Ideale in diete, smochinele sunt o sursa buna de magneziu, necesar functionarii sistemului nervos, dar si de vitamina A, B, C, vitamine ce intaresc imunitatea.

In medicina chineza, smochinele sunt folosite pentru detoxifierea organismului. Fibrele continute de smochine stimuleaza digestia, contribuie la eliminarea toxinelor si impiedica asimilarea grasimilor.

Din cauza continutului ridicat de glucoza si fructoza, smochinele nu sunt recomandate diabeticilor.

Mădălina BejenariuMozaicSanatate,Sfaturi,smochine,TehniciSmochinul este un arbore mic, originar din Asia. Smochinul produce fructe de forma conica, acestea fiind clasificate dupa varietati si anotimpuri: smochine albe, smochine negre, smochine de primavara. In timpul Renasterii, smochinele erau foarte des recomandate, datorita proprietatilor nutritive. Smochinele uscate sunt cu totul diferite de cele proaspete ca si...