Ingrediente

1/4 lingurita zahar, 1 lingura sare de mare, 1/2 lingurita chili sau sos pentru paste, 1/4 ceasca suc de lamaie proaspat, 1/4 lingurita chimen, 1/4 ceasca ulei de masline, 1 catel de usturoi tocat, 1/2 ceapa rosie tocata, 1 rosie coapta tocata fin, 2 linguri coriandru proaspat tocat, 500 gr  fileuri de somon proaspat, 1 avocado feliat.

Preparare

Intr-un bol se dizolva zaharul, sarea, chili si sucul de lamaie. Se adauga piper si chimen, se amesteca, se adauga ulei de masline, usturoiul zdrobit, ceapa, rosiile si coriandrul. Se amesteca toate ingredientele. Se adauga somonul in bol, amestecandu-se, apoi se acopera si se da la frigider pentru cel putin 4 ore.

Inainte de servire, se extrage excesul de sos, apoi se incorporeaza felii de avocado, si se lasa la temperatura camerei 15 minute.

Mădălina BejenariuReţeteculinar,gastronomie,mancaruri,somonIngrediente 1/4 lingurita zahar, 1 lingura sare de mare, 1/2 lingurita chili sau sos pentru paste, 1/4 ceasca suc de lamaie proaspat, 1/4 lingurita chimen, 1/4 ceasca ulei de masline, 1 catel de usturoi tocat, 1/2 ceapa rosie tocata, 1 rosie coapta tocata fin, 2 linguri coriandru proaspat tocat, 500 gr  fileuri de somon proaspat, 1 avocado feliat. Preparare Intr-un bol se dizolva zaharul, sarea, chili si sucul de lamaie. Se adauga piper si chimen, se amesteca, se...