O rețetă simplă și tare bună urmează mai la vale, stimați cititori. O mâncărică excelentă ce pune în valoare optim carnea de vită și nu ne obligă să dăm o groază de bani pe mușchi, pentru că se poate foarte bine face și cu bucăți mai ieftine. E drept, timpul de fierbere crește puțin, fiindcă frăgezirea durează, evident, ceva mai mult, dar nimic nu-i perfect pe lumea asta.

Care-i necesarul? Păi 1 kg de carne de vițel (dar poate fi și de mânzat), 1 ceapă, 1 măr (renet ar fi optim, dar nu-i musai, făinos să nu fie), 2 cuișoare, 30 g făină, 1 linguriță de curry, zeama de la 1/2 lămâie, unt, sare, supă de vită (cam 100 ml, dar depinde și de cât de coriace este carnea)

Începeți prin a căli ceapa tocată în unt. Adăugați mărul (curățat și tăiat cubulețe), cuișoarele și carnea, tăiată bucăți civilizate și tăvălită prin făină (scuturați bine excesul!). Rumeniți bine, pe toate părțile.

Desfaceți făina și curry-ul în 100 ml apă rece, turnați sosul ăsta în cratiță, împreună cu supa. Sărați și fierbeți totul, la foc moale, până se frăgezește carnea (cam 1 oră și jumătate, poate mai mult). Dacă fierberea se prelungește și sosul scade prea tare, completați cu supă.

Când în fine vițelul nostru este numai bun de mâncat, reglați de sare și adăugați zeamă de lămâie, după gust. De piper, în mod normal, n-aveți nevoie, dar dacă țineți morțiș…

Serviți mâncarea fierbinte, cu o garnitură după plac. Un chutney de mere ar constitui, măcar teoretic, soluția optimă, dar tot gustoasă va fi și cu piure, și cu orez.

Cât despre vin, nu vă uitați că-i vorba de vită, că nu roșu vă trebuie aici, ci un roze proaspăt și parfumat.

Marius CristianReţeteCurry,reteta,sote,vitelO rețetă simplă și tare bună urmează mai la vale, stimați cititori. O mâncărică excelentă ce pune în valoare optim carnea de vită și nu ne obligă să dăm o groază de bani pe mușchi, pentru că se poate foarte bine face și cu bucăți mai ieftine. E drept,...