Ingrediente

4 dovlecei, ½ kg roșii zdrobite, 3 linguri ulei de măsline, 1 ceapă tocată, 3 căței usturoi tocați, 1 litru supă de pui, 1 praf busuioc, 1 praf oregano, 50ml vin alb, 1 linguriță oțet alb, sare și piper după gust.

Preparare

Se taie dovleceii pe lungime, în sferturi și se scot semințele și o parte din miez, apoi se taie dovleceii cuburi. Într-o cratiță se pune la încins uleiul de măsline și se gătește usturoiul tocat împreună cu semințele de dovlecel și miezul aproximativ 3 minute. Se adaugă apoi vinul alb, împreună cu roșiile zdrobite și supa de pui.

Se aduce totul la fierbere și se adaugă dovleceii tăiați cuburi, ceapa, oțetul și se fierb timp de 20 minute.

Când supa este gata, se condimentează cu sare și piper, se presară oregano și busuioc și se acoperă cu capac.

Mădălina BejenariuReţetedovlecei,Legume,Roşii,SupăIngrediente 4 dovlecei, ½ kg roșii zdrobite, 3 linguri ulei de măsline, 1 ceapă tocată, 3 căței usturoi tocați, 1 litru supă de pui, 1 praf busuioc, 1 praf oregano, 50ml vin alb, 1 linguriță oțet alb, sare și piper după gust. Preparare Se taie dovleceii pe lungime, în sferturi și se...