Ingrediente

6 cani supa de pui, 1 baton scortisoara, 2 stele anason, 1 lingura de ghimbir ras, 2 piepti de pui, 400 gr ciuperci feliate, sucul de la 2 lamai, 2 linguri sos de peste, 4 cepe verzi taiate, 1 ardei iute rosu tocat marunt, cateva frunze de menta

Preparare

Intr-o cratita mare, se adauga scortisoara, anasonul, ghimbirul si carnea de pui, se acopera cu zeama de supa si se aduc la fierbere, la foc mediu, apoi timp de 15-20 minute se reduce focul la mic. Cand carnea de pui este complet fiarta, se transfera intr-un alt vas, se lasa cateva minute apoi se taie fasii subtiri.

Intre timp, se stropesc cu putin ulei ciupercile si se pun intr-o tigaie mare la foc potrivit, pentru 4-5 minute, pana cand se fragezesc.

Se strecoara supa, lasand la o parte ingredientele solide, iar zeama se adauga din nou in tigaie si se aduce la fierbere. Se adauga ciupercile, sucul de lamaie si sosul de peste pentru aromatizare.

Carnea de pui taiata se asaza in bolurile in care se va servi supa. Se adauga in boluri supa, se presoara ardei iute tocat marunt, ceapa verde si cateva frunze de menta.

 

Mădălina BejenariuReţeteCiuperci,gastronomie,Pui,SupăIngrediente 6 cani supa de pui, 1 baton scortisoara, 2 stele anason, 1 lingura de ghimbir ras, 2 piepti de pui, 400 gr ciuperci feliate, sucul de la 2 lamai, 2 linguri sos de peste, 4 cepe verzi taiate, 1 ardei iute rosu tocat marunt, cateva frunze...