Ingrediente

2 linguri unt, 2 linguri ulei, 2 fire praz tocat, sare, 2 catei de usturoi, o radacina mare de telina curatata si tocata, 1 l supa de pui, 500 ml apa, 2 lingurite piper alb macinat

Preparare

Intr-o oala mare se topeste untul si se adauga uleiul de masline. Se adauga prazul si se gateste 5 minute amestecand frecvent. Cand prazul este suficient gatit, se adauga usturoiul, se condimenteaza cu sare si se lasa la foc pana cand prazul si usturoiul devin translucide. Daca mai este nevoie, se adauga unt sau ulei suplimentar.

Se adauga radacina de telina si supa de pui, si se aduce la fierbere apoi se reduce focul si se lasa sa fiarba cam 45 minute pentru ca telina sa devina moale.

Cand telina este fiarta, cu ajutorul unui mixer de mana se paseaza pana cand se omogenizeaza, se adauga piperul alb si daca supa este prea groasa, se poate dilua cu apa.

Mădălina BejenariuReţetegastronomie,Legume,Supă,ŢelinăIngrediente 2 linguri unt, 2 linguri ulei, 2 fire praz tocat, sare, 2 catei de usturoi, o radacina mare de telina curatata si tocata, 1 l supa de pui, 500 ml apa, 2 lingurite piper alb macinat Preparare Intr-o oala mare se topeste untul si se adauga uleiul de masline. Se adauga...