Soiul Syrah/Shiraz incepe sa capete popularitate in randul consumatorilor din Romania, dar si un loc in sufletele vinificatorilor de la noi, datorita expresiei sale aromatice deosebite, dar si datorita capacitatii sale excelente de adaptare la conditiile de clima. Pana acum, toate vinurile din acest soi nu au dezamagit, fiecare dintre ele exprimand cat mai bine diferitele valente ale acestui soi.

Vinul acestei saptamani, Syrah Nachbil 2008 (13% vol. alc., sec, prod: Weingut Brutler & Lieb), vine din nordul Romaniei, din zona Beltiug. Culoarea sa este usor deschisa, atipica pentru acest soi, insa aromatic sta pe o tipicitate de invidiat. Nasul complex si elegant trimite la primul contact catre note de bacanie si condiment, amintind de piper, lemn, frunza uscata, mosc, eucalipt si piele. Fructul apare la scurt timp dupa aceste senzatii dens, intens si puternic, notele de coacaze negre si mure completand constructia sa aromatica. Gustul sobru, dominat de piper proaspat zdrobit, vine cu o multitudine de senzatii care mai de care mai placute. Pe langa vanilie si rom, printre tonurile gustative mai pot fi simtite in postgust si cele de cireasa coapta, capuccino si ciocolata amaruie.

In degustarea Vinul.Ro, Syrah Nachbil 2008 a primit 91 de puncte, fiind considerat o adevarata revelatie. Vinul poate fi achizitionat din magazinele specializate si de pe site-urile de profil cu preturi cuprinse intre 75 si 79 de lei.

Răzvan AvramVinuriVinSoiul Syrah/Shiraz incepe sa capete popularitate in randul consumatorilor din Romania, dar si un loc in sufletele vinificatorilor de la noi, datorita expresiei sale aromatice deosebite, dar si datorita capacitatii sale excelente de adaptare la conditiile de clima. Pana acum, toate vinurile din acest soi nu au dezamagit, fiecare...