Ieşenii sunt invitaţi în acest sfârşit de săptămână la Târgul de toamnă intitulat ”Produs în Bucovina”.

Cu această ocazie, cei interesaţi sunt invitaţi la degustări şi prezentări de bucate după reţete autentice, la voie-bună şi spectacole folclorice susţinute de artişti precum Alexandru Arşinel, Laura Lavric, Margareta Clipa şi membrii Ansamblului ”Ciprian Porumbescu”.

Vizitatorii vor fi întâmpinaţi de cei 25 de expozanţi, care promovează cele mai reprezentative produse şi tradiţii din nordul-estul ţării, cu preparate de şuncă afumată, cârnaţi, caltaboşi, caşcaval sau urdă. Standurile participanţilor vor fi încărcate cu recolta acestei toamne: fructe, legume şi miere, toate din minunata Bucovină.

Şi artizanii vor fi prezenţi la Iulius Mall cu cele mai frumoase decoraţiuni, vase din lut, icoane pictate pe lemn şi ouă încondeiate, dar şi cu portul popular, cu ii şi ţesături lucrate în casă.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc sâmbătă, fiind urmată de un concert inaugural susţinut de Ansamblul ”Ciprian Porumbescu” din Suceava, precum şi de prezentarea standurilor expozanţilor. Îndrăgitul actor Alexandru Arşinel va fi responsabil cu momentele de bună-dispoziţie, iar Laura Lavric şi Margareta Clipa vor invita ieşenii să se prindă în hora moldovenească.

Sărbătoarea toamnei va continua şi duminică cu spectacolul ”Copiii Bucovinei” şi cu talentaţii componenţi ai Ansamblului ”Ciprian Porumbescu”.

”Produs în Bucovina” este o manifestare care a debutat anul trecut la Suceava, fiind organizată de asociaţia cu acelaşi nume şi de Consiliul Judeţean Suceava, în parteneriat cu Iulius Mall.

Potrivit organizatorilor, în săptămânile următoare, târgul de produse tradiţionale va ajunge la Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti.

Mădălina BejenariuEvenimenteProducători,targIeşenii sunt invitaţi în acest sfârşit de săptămână la Târgul de toamnă intitulat ''Produs în Bucovina''. Cu această ocazie, cei interesaţi sunt invitaţi la degustări şi prezentări de bucate după reţete autentice, la voie-bună şi spectacole folclorice susţinute de artişti precum Alexandru Arşinel, Laura Lavric, Margareta ...