O carne de vanat bine maturata este suculenta, moale, frageda, are gust si aroma placute si se digera mai usor decat carnea domestica. Mirosul, gustul specific si tesutul fibros dezvoltat ale carnii de vanat impun operatii suplimentare de preparare, precum fezandarea si marinarea. Garniturile carnii de vanat au intre ingrediente orez, pere, castane, ciuperci, piure de telina.

Sosurile cu care pot fi asociate preparate de vanat sunt: sos de hrean, de mustar, de coacaze sau piper. Fiind mai greu de digerat, se recomanda consumarea cu moderatie, de catre persoanele varstnice, a oricarui sortiment de carne rosie. Mancarea de vanat este gustoasa si, daca e folosita cu moderatie, ca delicatesa sau la ocazii, poate fi o alegere inspirata pentru orice consumator cu pretentii.

Ingrediente pentru 3 portii

700 gr carne iepure (1/2 iepure), 1 conserva de 400 gr rosii, 1 ceapa, 3 catei usturoi, cimbru, 2 foi dafin, sare, piper, 2 linguri ulei, 1 mana masline negre, cateva felii de lamaie

Preparare

Se incinge uleiul intr-o oala si se prajesc bucatile de carne pe ambele parti, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Se scoate carnea din oala si se adauga in loc ceapa tocata si se lasa pe foc pana se inmoaie un pic. Se adauga usturoiul strivit, rosiile cu tot cu suc, foile de dafin, se condimenteaza totul cu sare, piper si cimbru. Se aseaza bucatile de carne in sos si se toarna cca 100 ml apa. Se lasa totul la fiert la foc mediu, cu capac, pentru 40 minute. Se adauga maslinele (fara samburi daca doriti) si se mai lasa la fiert 5 minute fara capac. Se serveste cu piper din belsug.

Sursa: e-retete.ro

Mădălina BejenariuReţeteIepure,Tocanita,Vanat
O carne de vanat bine maturata este suculenta, moale, frageda, are gust si aroma placute si se digera mai usor decat carnea domestica. Mirosul, gustul specific si tesutul fibros dezvoltat ale carnii de vanat impun operatii suplimentare de preparare, precum fezandarea si marinarea. Garniturile carnii de...