Sfecla rosie este un depozit natural de vitamine si de microelemente care nu se distrug prin fierbere. De aceea, ea este un leac eficient impotriva unor boli din cele mai grave.

Inamicul numarul 1 al anemiei

Prin continutul ei bogat in fier si vitamina C, sfecla favorizeaza cresterea nivelului de hemoglobina din sange. Anemia si alte boli grave ale sangelui pot fi ameliorate prin consumul de sfecla rosie (150g atat cruda, cat si fiarta), la toate mesele.

Salata cea mai sanatoasa se prepara din sfecla, morcovi si ridiche neagra, date prin razatoare, amestecata cu suc de lamaie.

Sfecla inlatura depunerile de colesterol

Dupa cum au demonstrat nenumarate studii, sfecla mentine la cote normale nivelul de colesterol din sange si contribuie la intarirea peretilor vasculari.

Iata o reteta simpla si foarte eficienta: 3 litri de apa rece se toarna peste 1 kg de sfecla taiata marunt. Se adauga o mana de frunze de urzica sau 2-3 frunze tinere de hrean. Acest amestec se pune intr-un borcan, la intuneric. Se bea cate un pahar, de 3 ori pe zi.

Sfecla curata sangele si intareste imunitatea

Multimea de microelemente care se gasesc in sfecla in cantitati mari, o transforma intr-un factor eficient de detoxifiere a organismului si de intarire a imunitatii.

Iata o reteta la indemana oricui: 300g sfecla rosie si 300g morcov, date prin razatoare, apa clocotita cat sa le acopere; se fierb pe foc mic, timp de 30 minute. Dupa ce au fiert legumele, se adauga 50g stafide si caise uscate si se mai fierb 5 minute. Preparatul se amesteca cu 2 linguri de miere si se lasa 12 ore la rece. Se ia de 3 ori pe zi, cate 100-150g, timp de o luna.

Mădălina BejenariuMozaicAnemie,Colesterol,Imunitate,Sanatate,Sfaturi,SfeclaSfecla rosie este un depozit natural de vitamine si de microelemente care nu se distrug prin fierbere. De aceea, ea este un leac eficient impotriva unor boli din cele mai grave. Inamicul numarul 1 al anemiei Prin continutul ei bogat in fier si vitamina C, sfecla favorizeaza cresterea nivelului de hemoglobina...