Dovleceii sunt legume sărace în calorii, utilizate adesea în diete. Dovleceii conțin doar 17 calorii pentru fiecare 100 grame, nu conțin grăsimi iar coaja lor conține fibre care ajută la reglarea tranzitului intestinal.

Dovleceii au conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol, fiind un aliment bun pentru sănătatea inimii, și totodată o bună sursă de antioxidanți.

Dovleceii sunt de asemenea o sursă bună de proteine, vitamina A, fosfor, cupru, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K, riboflavină, vitamina B6, acid folic, magneziu.

Pentru a vă bucura de toate vitaminele conținute de dovlecei este bine să-i consmați cruzi. Sucul de dovlecei este metoda ideală de a consuma dovleceii cruzi. Persoanele care nu se pot acomoda cu gustul dulceag al dovleceilor, pot combina sucul de dovlecei cu suc de morcovi. Înainte de a fi consumați, dovleceii nu trebuie păstrați mai mult de 3 zile în frigider, pentru că își pierd proprietățile benefice pentru sănătate.

Dovleceii pot fi verzi sau galbeni și au formă asemănătoare cu castraveții. La gătit, dovleceii se asortează perfect cu roșiile și sunt un excelent ingredient pentru lasagna cu legume sau Ratatouille.

 

Mădălina BejenariuMozaicdovlecei,Sanatate
Dovleceii sunt legume sărace în calorii, utilizate adesea în diete. Dovleceii conțin doar 17 calorii pentru fiecare 100 grame, nu conțin grăsimi iar coaja lor conține fibre care ajută la reglarea tranzitului intestinal. Dovleceii au conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol, fiind un aliment bun pentru sănătatea inimii, și...