Un spital din Franţa va deschide un bar de vinuri pentru pacienţii aflaţi în stadiul terminal de boală, într-o încercare fără precedent de a le îmbunătăţi calitatea vieţii.

Astfel, pacienţii Spitalului Universitar Clermont-Ferrand din centrul Franţei vor putea participa la sesiunile de “degustare supervizată medical”, fiindu-le permis să invite prieteni sau membri ai familiei, relatează The Telegraph.

Doctorul Virginie Guastella a venit cu această idee pentru că este de părere că pacienţii “au dreptul de a se bucura” de ultimele lor zile.

“De ce ar trebui să îi lipsim de gusturile noastre tradiţionale pe oamenii care se apropie de finalul vieţii?”, a întrebat doctorul Guastella.

Pacienţii au susţinut planul cu entuziasm, care fost aprobat de autorităţi, urmând ca barul să se deschidă în septembrie în Centrul de îngrijire paliativă al spitalului. Va avea o gamă de vinuri donate de rezidenţii din zonă, dar va servi şi whisky şi şampanie.

Dacă barul se va dovedi de succes, doctorii de la Clermont-Ferrand speră că ideea va fi preluată de alte spitale din Franţa. Personalul spitalului va fi antrenat special de un antropolog pentru a se ocupa cât mai bine de pacienţii care vin la bar.

Ideea barului de vinuri, deşi fără precedent, provine din spiritul şi cultura francezilor, care cred cu tărie că două pahare de vin pe zi sunt foarte benefice pentru sănătate.

Sursa: Mediafax
Foto: Anne Worner via Photo Pin cc

BonChefŞtiriUn spital din Franţa va deschide un bar de vinuri pentru pacienţii aflaţi în stadiul terminal de boală, într-o încercare fără precedent de a le îmbunătăţi calitatea vieţii. Astfel, pacienţii Spitalului Universitar Clermont-Ferrand din centrul Franţei vor putea participa la sesiunile de 'degustare supervizată medical', fiindu-le permis să invite prieteni...